FRESH
2014.03.20. Elindult a www.mdj.hu teszt verziója! Full verzió a napokban.
?
fb gplus yt
FRISS MAGAZIN

2014. Május 23.-24.

2014-05-23 12:09:30
Tetszik? Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel:

Az MDJ minden héten összegyűjti nektek a legnívósabb és zeneileg legizgalmasabb bulikat, hogy a hétköznapok színesebbek, a hétvégék pedig tartalmasak legyenek.A Juno-díjas kanadai DJ és producer, hazájának egyik legismertebb elektronikus zenésze, a legendás Turbo Recordings alapítója és irányítója, aki a kilencvenes években megreformálta az észak-amerikai klubkultúrát. Többször járt már hazánkban, az évek során masszív rajongótábort épített ki Magyarországon, ami nem csoda, hiszen Tiga fél családja magyar, így pontosan tudja, bírjuk a gyűrődést….
Tiga Sontag Montrealban született 1976-ban, és DJ-társaival közösen szervezett, száguldó rave partyjaival szerzett hírnevet magának az elektronikus zene világában. Tiga a SONA klub-os bulik szervezése mellett is pörgős zenékkel látta el a rajongóit, akik a kanadai DJ saját lemezboltjában, az 1998-ban megnyílt DNA Recordsban juthattak hozzá idoljuk kedvenc anyagaihoz. Ebben az évben Tiga megalapította saját lemezkiadó cégét, a Turbo Recordingsot, amely mind a mai napig több tucat kreatív elektronikus zenész karrierjét egyengeti. Tiga kilencvenes években megalapozott sikere a kétezres években érett be. Napjainkban pedig már a világ legstílusosabb tech-house DJ-producere, aki saját brit BBC rádióműsorral, és elképesztő remix névsorral rendelkezik. A Depeche Mode, a Scissor Sisters, a The xx, Moby, a Justice, az LCD Soundsystem, a Friendly Fires és Mylo mind sorba álltak nála, és ugyanúgy otthon van a Coachella fesztiválon, mint a Miami Music Conference-en. Vagy Budapesten az Akvárium Klubban… MÁJUS 23-án!!

 

 

Májusban a Concorde csapata ismét visszatér az A38 hajóra és napjaink egyik legkíválóbb nápolyi producerét látja vendégül, aki nem más, mint Luigi Madonna.
Luigi pályafutása tinédzser korában kezdődött, amikor szülővárosában, az Imperio klubban lett rezidens. A hobbi hamar hivatássá vált és innentől kezdve már minden idejét és energiáját a zenének szentelte. Kitartó munkája során megismerkedett Joseph Capriati-val és Markantonio-val, akik igazi mentoraivá váltak.
A tehetséges nápolyi ifjú hamar mesterévé vált a hangoknak és 2008-tól kezdve záproztak a kiadványai. Azóta sikerült elérnie, hogy egy igazán egyedi és hamisitatlan hangzás birtokosa, ami a legsajátosabb stílusjegyeket hordozza magában: erőteljes, mély, sötét és groovey is egyszerre. A kemény ütemek közé pedig mindig belecsempészi különleges zeneiségét és harmoniáját.
Karrierje során a legnagyobb kiadoknál landoltak a zenéi, amik sorra hozták a sikereket, hogy Luigi még nagyobb motiváltsággal és elszántsággal tudjon dolgozni és fejlődni. Ha csak a legnevesebb kiadókat említjük, akkor is olyan labeleknél jelentek meg munkái, mint a Drumcode, Plus 8, Analytictrail, Sleaze vagy a Trapez. A már elismert olasz producer zenéi a legnagyobb nevek táskájába is bekerültek természetesen, valamint folyamatos támogatást kapott az évek során a szcéna nagyjaitól; Adam Beyer, Richie Hawtin, Joseph Capriati, Pan-Pot, Nicole Moudaber vagy Sahsa Carassi nevét is említhetjük.
Az évek alatt Luigi bejárta az egész világot és állandó résztvevője a nagyobb fesztiváloknak és klub eseményeknek. DJ szettjei dinamikusak, erőteljesek és a rá legjelemzőbb hangzást formálja a pillanatnak megfelelő atmoszféra megteremtéséhez. Ezen az estén bizonyára megmutatja nekünk az olasz techno esszenciáját, hogy egy kicsit Nápolyban érezhessük magunkat.

 

 

A nagysikerű TomorrowBeach Festival után itt a folytatás! Az Éden nagytermében az erősebb ütemeké a főszerep, a frissen átalakított Retro Bárban pedig retro és napjaink slágerei hallhatóak!

 

 

A már igen sokszor bizonyított két szervezőcsapat, a számos teltházas bulit maga mögött tudó NVC és a HI!FLY ismét nagy dobással készül az augusztusi Dimensions Festival szervezőivel karöltve. Az NVC lassan tíz, a HI!FLY öt éve tevékenykedik aktívan az elektronikus zenei életben, és olyan neveket szállítottak a budapesti éjszakába, mint Ellen Allien, James Holden, Moderat, Jon Hopkins, Reboot, Nick Curly vagy Karotte, A 2013-mas felejthetetlen Marek Hemmann buli már a két csapat kooperációjából született.
A Dimensions Festival a horvát tengerparton, Pulában kerül megrendezésre augusztus 28. és 31. között, melynek a 150 éves Punta Christo erőd ad otthont. A mesés helyszín mellett a line-up az, ami igazán odavonzza a techno, house, deep, dubstep, drum and bass és más elektronikus zenei stílusok szerelmeseit. Emiatt is tölt el minket büszkeséggel, hogy az idei fesztiválon az NVC és a HI!FLY zenészei is felsorakoznak olyan nagy nevek között, mint Darkside, Marcel Dettmann, Caribou, Goldie vagy Pangaea, aki nemrégiben remixelte az ugyancsak fellépő Jon Hopkins "Collider" című lüktető technoját.
Nem véletlen tehát, hogy május 24-én az angol DJ és producer lesz a Dimensions Launch Party Budapest vendége, aki nem mellesleg részt vett Four Tet Brixton Academy-s rendezvényén, ahol a line-up kihirdetése után egy órával már az összes jegy elkelt.
Pangaea, aka Kevin McAuley már egészen fiatal korától kezdve belemélyedt az elektronikus zene világába. 2007-ben Ben UFO-val és a Pearson Sound-al karöltve megalapították saját kiadójukat, a Hessle Audiot, mindezt a Leeds-i egyetemi tanulmányaik alatt. Eleinte a technoid dubstep és garage vonalon indultak, az elmúlt 4 évben viszont már megbújnak az angol basszuszenei újításaikban a német techno egyenes, szigorú vonalai is.

 

 

Idén először új helyszínen a Meidl Airport / Reptér/ 4-es hangárjában kerül megrendezésre 2014-es Skyfield! Számunkra az 5 éves AirSound fennállásának méltó helyszíne lehet Május 24.-i este, amire újabb látvány és hangtechnikával készülünk számotokra!
A megközelítésről bővebb információkról hamarosan tájékoztatunk bennetek!
BL DÖNTŐ KIVETÍTŐN, hogy senkinek ne keljen otthon maradnia.
Az első 100 érkezőnek fennállásunk 5 éves alkalmából ajándék kulcstartóval köszönjük meg a " korai" érkezést és persze minőségi zenével. (meg kedvezményes belépővel 23:00. ig.) Szeretnénk ha megmutatnátok, hogy nem csak hajnali 1 kor érdemes buliba menni már! Ehhez a zenét mi a hangulatot Ti biztosítjátok.

Tetszett? olvasd el ezeket is: összes >

2014. Május 16.-17.

Az MDJ minden héten összegyűjti nektek a legnívósabb és zeneileg legizgalmasabb bulikat, hogy a hétköznapok színesebbek, a hétvégék pedig tartalmasak legyenek.

2014. Május 10.

Az MDJ minden héten összegyűjti nektek a legnívósabb és zeneileg legizgalmasabb bulikat, hogy a hétköznapok színesebbek, a hétvégék pedig tartalmasak legyenek.

2014. Május 2.-3.

Az MDJ minden héten összegyűjti nektek a legnívósabb és zeneileg legizgalmasabb bulikat, hogy a hétköznapok színesebbek, a hétvégék pedig tartalmasak legyenek.
Tetszik? Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel: