FRESH
2014.03.20. Elindult a www.mdj.hu teszt verziója! Full verzió a napokban.
?
fb gplus yt
FRISS MAGAZIN

SZERDA TECHNIKA

Megérkezett a Serato 1.6.1 frissítés

2014-03-26 18:15:03
Preyer György
Tetszik? Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel:

Március 25-én jelentették be a Serato DJ szoftver frissítését, mely számos újítást és korrekciót rejt.

 

Az első és talán legfigyelemreméltóbb Serato “upgrade”, hogy az 1.6.1-es verzióba már beleépítették a Serato Video-t, melyet ez-eddig csak különálló módban lehetett használni. Így viszont minden DJ-nek lehetősége van kipróbálni a videós szoftver "Trial", azaz próba verzióját. A Serato Video segítségével a klasszikus DJ szerep mellett videó DJ-ként is működhetünk egy buliban, azaz a helyszínen Live előadott, illetve előre programozott és a szettünkhöz igazított vizuállal is dolgozhatunk. Vehetünk fel videóanyagot; játszhatunk le videó, vagy általunk készített, illetve készen letöltött videóanyagot; effektezhetjük a videókat élőben, illetve automatikusan összehangolhatjuk a mixelés közben használt effektek algoritmusával, (tehát valamilyen formában a látványban is megmutatkozik szimultán, amit hallunk); a videókat valós időben tudjuk egyéb videókezelő szoftverekbe küldeni; valamint természetesen olyan beépített videós elemeket tartalmaz a szoftver, mely az éppen felhangzó zenei összetevőkre reagál és változik.

 

 

Emellett a Serato DJ 1.6.1 kompatibilissá vált a Serato Remote-tal, mely a Serato iPhone-okra és iPadekre fejlesztett applikációja. A Remote, egy az alap program egyszerűsített, de teljes mértékben felhasználóbarát és könnyen kezelhető változata, melyet 10 dolláros áron lehet megvásárolni az App Store-ban. Emellett kidobtak egy Serato Remote Mini 5 dolláros verziót, mely ugyancsak megvásárolható a pusztán szórakozásból otthon mixelő DJ-knek. Ezen applikációk mind WIFI, mind USB csatlakozással képesek kommunikálni a Serato 1.6.1-essel. Egyébként az applikáció közel akkora funkció és effektparkkal rendelkezik, mint a szoftver, és a szoftverhez hasonlatosan kompatibilis szinte az összes digitális kontrollerrel és keverővel.

 

 

Az új, Serato 1.6.1 már kompatibilis Windows 8, valamint OS-X Mavericks operációs rendszerekkel is. Linuxra még mindig nem sikerült leprogramozni a srácoknak, pedig egyre többen választják az első körben bonyolultnak tűnő de legálisan ingyenes OP rendszert. PC esetében a 32bites Serato-hoz 2.0GHz Core 2 Duo-t, míg 64bites verzió esetében 2.4GHz Core 2 Duo-t javasolnak. Ugyanez a Mac gépeknél, és mindkét Serato típusnál i3, i5 és i7-es valamint 1.07GHz a minimális követelmény. A Serato Video-nak közel ugyanezek a minimális rendszerigényei, és mindkét szoftver 4GB RAM-ot követel meg.

 

Ezen a LINKEN számos hardware eszköz és azon belül számos hardware típus használatában nyújt részletes leíró segítséget a Serato szupport bázisát létrehozó csapat. Bővebb információkért pedig látogassatok el a http://serato.com/-ra.

 

Szöveg: Preyer György

Tetszett? olvasd el ezeket is: összes >

Nem elég hangos!

E heti technika cikkünkben a zenei dinamika és a hangerő kényes kapcsolatáról, valamint az egyre élesedő hangerőháborúról lesz szó.

KORG, Zoom és The O-Bow

Ezen a héten egy KORG szinti applikációt, az új Zoom hordozható rekordert, valamint egy olyan eszközt mutatunk be, mely a hegedűk hangját hívatott reprodukálni.

Musikmesse 2014

Igaz két hónapja volt az idei Musikmesse, mégis érdekes lehet pár fejlesztés azoknak, akik lemaradtak az akkori hírekről. Akai, Dualo, Nektar, Allen&Heath, Arturia a fedélzeten.
Tetszik? Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel: