FRESH
2014.03.20. Elindult a www.mdj.hu teszt verziója! Full verzió a napokban.
?
fb gplus yt
FRISS MAGAZIN

SZERDA TECHNIKA

Megoldások, gyorsbillentyű fanatikusoknak

2014-04-09 17:24:03
Tetszik? Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel:

Producer, grafikus és mozgóképes munkát megkönnyítő, gyorsbillentyűs klaviatúrákat fejleszt egy angol cég.

 

Az Editor Keys minivállalat évek óta gyártja a különböző munkaszoftverekhez dedikált klaviatúrákat, szilikon billentyűzet borítókat és egyéb kiegészítőket. Zeneszerkesztő DAW-okhoz, grafikus és videóvágó programokhoz készítenek többek között hordozható, asztali és kábelmentes megoldásokat. Az ötlet alapját az a tény adta, miszerint minden szoftvernek megvannak a saját, jól bevált és a munka menetét gyorsító, úgynevezett gyorsbillentyűs kombinációi, melyet a kezdő és haladó felhasználók egyaránt előszeretettel használnak.

 

 

A szoftverekhez dedikált klaviatúrák három nagy csoportra bonthatóak: vannak az audió szoftverekhez, a videóvágó szoftverekhez, valamint a grafikai munkával foglalkozó szoftverekhez gyártott billentyűzetek és kiegészítők. Fontos megjegyezni, hogy szinte valamennyi programot támogató billentyűzetből készítettek PC-s és MAC-es változatot is. Ugyanakkor foglalkoznak alapvető home stúdió felszerelések gyártásával és forgalmazásával is. Többek között fejhallgatókat, mikrofonokat, popfiltereket, gitárhangolókat, USB-s XLR átalakítót, gitárhangolót, valamint számos felvételhez szükséges kiegészítőt gyártanak. Emellett, olyan szilikon klaviatúra borítókat is készítenek, melyeket csak rá kell helyeznünk laptopunk vagy asztali gépünk billentyűzetére, mellyel megspóroljuk a plusz billentyűzet árát.

 

Editor Keys Pro Tools-hoz:

 

Editor Keys Ableton Live-hoz:

 

Számunkra leginkább a DAW szoftverekhez gyártott billentyűzetek és kiegészítők az érdekesek. A fentebb látott Ableton és Pro Tools billentyűzetek mellett, van Editor Keys Cubase-hez, Reasonhöz, Logic Pro X-hez, Presonus Studio One-hoz és Sonarhoz. Méretük és kialakításuk ugyanolyan, a billentyűkiosztásokban és a termékek áraiban mutatkoznak meg a különbségek. Ahogy azt már említettem készítenek külön PC és külön MAC rendszerekhez perifériát, valamint a Pro Tools-hoz egy wireless, azaz vezeték nélküli MAC-es hardware-t is piacra dobtak.

 

A videó és grafikus szoftverek arzenáljából érdemes kiemelnünk a Photoshop, az Avid Media és az Adobe Premiere szoftverekhez gyártott billentyűzeteket. Az utóbbi három szoftverrel természetesen nem teljes a sor, bővebb információkért látogassatok el az Editor Keys webs felületeire:

http://www.editorskeys.com

https://www.facebook.com/editorskeys

 

 

Tetszett? olvasd el ezeket is: összes >

Nem elég hangos!

E heti technika cikkünkben a zenei dinamika és a hangerő kényes kapcsolatáról, valamint az egyre élesedő hangerőháborúról lesz szó.

KORG, Zoom és The O-Bow

Ezen a héten egy KORG szinti applikációt, az új Zoom hordozható rekordert, valamint egy olyan eszközt mutatunk be, mely a hegedűk hangját hívatott reprodukálni.

Musikmesse 2014

Igaz két hónapja volt az idei Musikmesse, mégis érdekes lehet pár fejlesztés azoknak, akik lemaradtak az akkori hírekről. Akai, Dualo, Nektar, Allen&Heath, Arturia a fedélzeten.
Tetszik? Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel: