FRESH
2014.03.20. Elindult a www.mdj.hu teszt verziója! Full verzió a napokban.
?
fb gplus yt
FRISS MAGAZIN

Átverés a DJ-zés művészete...

2014-05-21 11:47:20
Magazin
Tetszik? Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel:

"Átverés a DJ-zés művészete, melyet a Technics talált ki a lemezjátszó eladásainak növelésére!" - áll egy minap közzétett cikk címében, melyet a zaj.hu facebook oldalán olvashattak a zeneszerelmesek. A fordítást szó szerint közöljük:

 


"Átverés a DJ-zés művészete, melyet a Technics talált ki a lemezjátszó eladásainak növelésére!


Szinte bombaként robbant ma a hír, hogy a DJ-zést művészetnek azért kiáltották ki, mert a gyártóknak meg kellett szabadulniuk az eladhatatlan lemezjátszóiktól.

Az összeesküvésről azt gondolják, hogy a DJ ipar egészét érinti; kezdve a Technics-től, a Pioneer-en át a Native Instruments-ig mindenki a tánczene rajongóknak mondott legnagyobb hazugságot építi, mióta Steve Aoki-t világklasszis lemezlovassá kiáltották ki.

„Tulajdonképpen nem létezik sem beatmatching, sem mixelés, sem scratchelés, ahogy live set sem” – nyilatkozta egy forrásunk, aki ragaszkodott hozzá, hogy a kereskedelmi DJ-ket érő vádaskodás csak a jéghegy csúcsa és igazából minden lemezlovas hajlandó tovább éltetni azt a hazugságot, hogy a DJ-zést dicsérni kell. „Az erős DJ-eszköz lobbi csak arról szól, hogy egy komplett szótárt hoznak létre a felvételek lejátszása körül, hogy úgy tűnjön, ez a művészetnek egy legitim formája, miközben tulajdonképpen csak annyi történik, hogy valaki más zenéit játsszák.”Forrásunk azt is megjegyezte, hogy minden népszerű DJ benne van a folyamatban, tekintve, hogy csinos kis összegeket kapnak azért, hogy fenntartsák azt az illúziót, hogy a DJ-zés „egyrészről eléggé bonyolult ahhoz, hogy elismerést biztosítson annak, aki csinálja, viszont emellett elég könnyű is ahhoz, hogy valaki elsajátítsa egyszerűen megvásárolva a Technics vagy a Native Instruments termékeit”.

Alapvetően a Technics és más lemezjátszós cégek elkezdték magukat elavultnak érezni, ezért annak érdekében, hogy továbbra is relevánsak maradjanak, elkezdték a DJ mítoszt popularizálni azáltal, hogy milliókat öltek a DJ kultúra világszintű promotálásába, így tartani tudták az eladásaikat.

Minden DJ kultúrával kapcsolatos fogalom, mely létrejött, ennek a hatalmas marketing motornak köszönhető, így a nagy tech cégek elavult eszközöket is eladhattak, melyeken zenélni egyszerűbb képességeket igényel, mint a hagyományos eszközökön – folytatta a forrás, aki nevének elhallgatását kérte. „Ők a felelősek azért a masszív propagandáért, mely miatt az emberek kedvelik David Guetta-t és Avicii-t, akikre hősökként tekintenek, amikor igazából nem többek, mint dicsőített Pioneer CDJ modellek.”

Nyilatkozó forrásunk befejezésképp még annyit mondott, hogy a lemezjátszó gyártók a felelősek azért is, hogy körforgásban tartják a mítoszt, hogy a bakelitnek sokkal jobb hangzása van, mint bármelyik másik formátumnak, ahogyan ők felelősek a sync gomb beépítéséért és így Afrojack karrierjéért is”."

Forrás Wundergroundmusic.

 

A hír természetesen ebben a formában kacsa, ahogy a Wundergroundmusic híreinek mindegyike. Ennek ellenére a témának sajnos több valóságalapja van, mint ahogy azt a DJ társadalom felvállalja.

Tetszett? olvasd el ezeket is: Magazin összes >

Kincses and Gabriel B - Libra (Feel Your Love)

Kincses és Gabriel B nyári sláger.

Megszűnt a QUART

Hivatalos BÚCSÚ közleménnyel mondott fel az Origo-hoz tartozó Quart zenei online magazin vezető gárdája.

Youtube-on az új Plastikman album

Richie Hawtin aka Plastikman legfrissebb albuma ingyenesen hallgatható youtube csatornáján. "Jófejség" lvl9999!
Tetszik? Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel: