FRESH
2014.03.20. Elindult a www.mdj.hu teszt verziója! Full verzió a napokban.
?
fb gplus yt
FRISS MAGAZIN

Interjú a Burn Residency győztessel

2014-04-25 18:37:51
Magazin
Tetszik? Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel:

Készítettünk egy velős interjút Max Demanddal, az idei Burn Residency magyar győztesével!

 

 

Milyen érzés egy ilyen versenyt megnyerni?
Nagyon jó érzés, igazán még csak most kezdem felfogni mi is történik velem. Az elmúlt pár napban szinte minden a feje tetejére állt, persze a jó értelemben. Szívből köszönöm a támogatást jóbarátaimnak, nagyon sokat köszönhetek nekik, nélkülük nem is sikerülhetett volna.

Mivel készültél a versenyre?
Mindenképpen szerettem volna egyedi szettel készülni, hogy kitűnjek a többiek közül. Úgy gondoltam, hogy a sima két lemezjátszós dj szett nem lehet elég a nyeréshez. Készültem különféle mintákkal és hangokkal, melyeket élőben játszottam rá egy adott zenére vagy éppen játszottam 4-6 sávot egyszerre úgy, hogy egy teljesen új zene szülessen.

Milyen technikát használsz általában és itt a döntőben?
Ugyanazt a dj felszerelést hoztam a döntőre is, amit máshol szoktam használni. Egy UC-33, mely midi keverőként funkcionál és egy Akai MPD24-et, mely a Traktor remixdeck részét hivatott vezérelni, plusz a laptopomat.Mi az amire rá szeretnél erősíteni a közelgő nemzetközi döntőig? Mivel készülsz kintre?
Úgy érzem az angol nyelvtudásom fejlesztése az, amire a legtöbb időt kell szánnom a következő 6-7 hétben. Ezen felül természetesen zenét válogatni és minnél több stílusból mégjobban naprakész lenni, minnél egyedibb öltelekkel készülni a nemzetközi döntőig.

Szerinted mivel lesz esélyed akár meg is nyerni a nemzetközi döntőt?
Úgy gondolom, hogy kint is a 'megfelelő időben a megfelelő zenét játszani' nem lehet elég a nyeréshez, ha úgy vesszük ez talán ilyen alap elvárás lehet. Így kintre is mindenképpen egyediséget szeretnék vinni és ezt minden egyes pillanatban jól prezentálni. Kint már minden fog számítani a zenélésen felül is. Mennyire leszel 'közösségi', mennyire leszel szímpatikus, kisugárzás, a teljes egészedet fogják nézni. Ami szerintem nagy előnyöm, hogy pont olyan zenét játszom, melyet az underground és a kevésbé underground közönség is ugyanúgy díjaz és megállja a helyét Ibizán, mellette pedig zenét is írok, van hangmérnöki és kiadó vezetési tapasztalatom is, ezek talán mind előnyömre válhatnak a többiekkel szemben.

Mi volt a célod a nevezéssel, és hogy tovább jutottál milyen új céljaid vannak?
Szerettem volna mindenképpen a Magyar első helyezett lenni, hogy repülhessek Ibizára, ott a legjobbaktól tanulhassak és új tapasztalatokat szerezhessek. Nincs igazán még egy ilyen verseny, amely ekkora lehetőséget ad a fiataloknak/feltörekvőknek, mint a burn Residency tehetségkutató. Ezzel tényleg öt versenyző álma válhat valóra, hiszen egy szezonra rezidensi állást nyerhetnek Ibiza top klubbjaiban. Mindenképpen szeretnék benne lenni a legjobb tízben és ha ez sikerült, akkor pedig a legjobb őtben.

 

Kicsit evezzünk produceri vizekre. Legutóbbi zenéid Jay Lumen-nel a 100% Pure és Suara-nál jelentek meg. Milyen megjelenéseid lesznek a közeljövőben, esetleg más neves kiadóknál?

A közeljövőben több kiadónál is jelennek meg zenéim. Most májusban Mihalis Safras-nak készített remixem lát napvilágot a King Street Sounds-nál, majd a német Great Stuff-nál jön ki egy két számos EP-m. A Sonar fesztivál ideje alatt lesz a Material-nál megjelenésem, majd júliusban German Brigante "Series Music" nevü kiadójánál jön kii az "Elle" névre hallgató single-m. Végül, de nem utolsó sorban pedig Steven Voorn-nek készített remixem jelenik majd meg Vinyl/Digit formában egy igen feltörekvő kiadónál, a Microtech-nél.

 


Linkek:
http://www.maxdemandofficial.com
http://www.soundcloud.com/maxdemand
http://www.deepbeeprecords.com
http://www.dvisionagency.com/

Tetszett? olvasd el ezeket is: Magazin összes >

Kincses and Gabriel B - Libra (Feel Your Love)

Kincses és Gabriel B nyári sláger.

Megszűnt a QUART

Hivatalos BÚCSÚ közleménnyel mondott fel az Origo-hoz tartozó Quart zenei online magazin vezető gárdája.

Youtube-on az új Plastikman album

Richie Hawtin aka Plastikman legfrissebb albuma ingyenesen hallgatható youtube csatornáján. "Jófejség" lvl9999!
Tetszik? Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel: