FRESH
2014.03.20. Elindult a www.mdj.hu teszt verziója! Full verzió a napokban.
?
fb gplus yt
FRISS MAGAZIN

MDJ NEWS

Meghalt Frankie Knuckles!

2014-04-01 14:43:51
Külfüldi Dj
Frankie Knuckles
Tetszik? Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel:

Sajnos nem áprilisi tréfa!

Egy újabb rendkívüli  és váratlan veszteség érte  az “elektronikus dance szcénát”: Frankie Warren Knuckles  a “house keresztapja” tegnap éjszaka végleg elhagyott minket!


Valószínűsíthető, hogy a Grammy Díjas DJ és producer halálának pontos oka a kettes típusú cukorbetegség komplikációja lehetett, habár ezt az információt egyenlőre nem erősítette meg senki. David Morales, aki a legjobb barátja és munkatársa is volt, valamint a szakma legnagyobbjai egyöntetűen le vannak ledöbbenve, és mindenkit lesúlyt a tragédia híre.

 

Frankie 1955-ben Bronxban - az USA-ban született, és már a hetvenes évek elején a fekete korongok zsonglőreként népszerűsítette a disco kultúrát.  1977-ben kezdte a legendás  Warehouse parti-kat Detroit-ban, ami gyakorlatilag a mai elektronikus tánczene bölcsője volt.

 

Frankie egész életét az elektronikus zene világának szentelte, Michel Jackson es Whitney Houston remixeivel széles körben népszerűsítette a house ütemeit a nagyvilágban.

 

Frankie szombaton még Londonban a Ministry Of Sound-ban táncoltatta a rajongókat ezért is ért mindenkit váratlanul a hír! Senki nem sejtette, hogy Mr Knuckles élete utolsó szett-jet prezentálja...

 

A szcéna egyik legnagyobb ikonja több, mint 40 évet szolgálta odaadóan és rendületlenül a műfajt. Frankie életre szóló partija tegnap véget ért.

 

Pete Tong Twitter account-jan így búcsúzott Tőle:

„Őszinte részvétem, áldott vagyok, hogy dolgozhattam veled”

 

Az áprilisi magazinban részletesen is bemutatjuk a legendát!

Tetszett? olvasd el ezeket is: Külfüldi Dj összes >

Joris Voorn Új album Novemberben!

A holland e-zenei fenomén Joris Voorn 3. studio albumával rukkol elő még az idén! A november 17-re datált ’Nobody Knows’ címet viselő album megjelenést részleteiben is elemezgetjük majd… Egyenlőre álljon itt a tracklista és a nyers adatok:

Ibiza DJ Awards győztesek!

A nyertesek listájának leközlésén túl, mi néhány olyan dologra hívnánk fel a figyelmet, melyre valóban érdemes lesz fókuszálni és némi kritikát is megfogalmazunk…

Sam Paganini Új album!

Sam Paganini Új album! Satellite [Drumcode] Ahogy már nyáron megszellőztették, szeptember 15-én debütáló albumával jelentkezett a techno fenomén a legendás Drumcode label-en!
Tetszik? Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel: